Wednesday, 23 November 2011

punca tekanan  :
kekecewaan ::  Satu kekecewaan mungkin tidak akan menyebabkan tekanan tetapi apabila berlaku kekecewaan berulangkali, ianya akan menyebabkan kita merasa tertekan..


kewangan :: 


Wang merupakan satu aset yang penting bagi seseorang individu menjalani kehidupan dengan lebih sempurna. Tanpa wang, apa yang dihayati tidak akan tercapai. Manusia selalu menjadi sakit jiwa jika hidup tanpa wang. Tambahan pula, masalah kewangan ini meliputi hutang piutang yang banyak dan terpaksa menanggungnya.

masalah penyakit ::seseorang yang mengidap penyakit fizikal yang teruk atau berpanjangan boleh menyebabkan tekanan yang dialami akan bertambah buruk.

cara menghilangkan tekanan

  • biasakan diri dalam keadaan berwuduk
  • perbanyakan membaca al-Qur'an
  • banyakkan solat sunat
  • selalu berdoa kepada allah
  • hargai kebolehan diri sendiri

itu je tips dri nabila..jmpa lagi ye :))
salam sayang ...

Monday, 21 November 2011

auuummmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

auuummmm!!!!!!!!!!!....akhirnya malaysia menang jugak....aku dok dekat rumah pnya dok mnjerit smpai habis suara sbb dok bgi sokongan kepada team kita....aku bangga sbb malaysia menang...

Tuesday, 1 November 2011

PUTUS CINTA

hai..:))
hari nbila nak cerita pasal cinta...kawan2 nbila bnyk yg putus cinta...(termasuk nabila)  hehhehh...
ada yg nagis2,ada yg trmenung dan ada yg happy....bru kwan berapa bulan dah putus....putus cinta memang mnyakitkan...
ketika mengalami putus cinta,kbnyakan org hnya boleh pasrah dan brserah pada wktu....akibtnya,smakin mereka meladani rasa sakit hatinya,itu akan membuatkan mereka smakin terperuk...diri mereka smakin hncur...nbila tahu brtapa sdihnya ketika dilanda kecewa...tnpa ditemani seorng pon...
jadi...kalau nak brcinta tu kna la brtolak ansur dan jngan brsangka buruk pada si dia...
ok..smpai sini je nbila nak cerita....
salam cinta..  <3  <3